PVC stolarija

 

 

Odlike Salamander sistema:
  • Otporan na sve vremenske uslove
  • Visoka protivprovalna zastita.
  • Snijeznobijela boja
  • Velika sredisnja komora

Salamander bluEvolution


Nova generacija prozora je izvrsna kombinacija konvencionalne i inovativne vrhunske tehnologije. Dubina ugradnje od 92mm doprinosi izuzetnoj toplinskoj zaštiti i energetskoj učinkovitosti. Ukupna širina okvira od 118mm povećava solarni uticaj jer propušta veliku količinu svjetlosti.

Područje primjene:
Konvencionalni PVC sistemi profila s čeličnim ojačanjem za bijele i prozore u boji bez ograničenja u pogledu oblika ili funkcionalnosti.

  • Prozori - okretno, nagibno, okretno-nagibno otvaranje
  • Ulazna vrata, sklopiva (harmonika) vrata i PSK- vrata

Tehnički podaci:
Uf = 1 W/m2K kod standardnog čeličnog ojačanja
Uf = 0,94 W/m2K kod termički izoliranog čeličnog ojačanja, izuzetna toplotna izolacija postignuta
dubinom ugradnje od 92mm.
Zaštita od buke Rw iznosi do 47dB. Protivprovalna zaštita do klase Wk2.

 

 

 


Salamander 3D

                                                                                                  

Salamander 2D SL


Atraktivan profil koji nije samo optički privlačan na svakom obliku prozora, nego pruža i više ugodnosti i značajno smanjuje potrošnju energije. Najmodernija prozorska tehnika sa 5-komornim sistemom, 76mm konstrukcionom dubinom i 2-strukim dihtungom garantuje optimalnu toplotnu i zvučnu izolaciju kao i visok stepen sigurnosti. Sve što trebate da bi ste u potpunosti osjecaćali dobro. Ekstremno otporan na vremenske uticaje i lagan za održavanje postavlja nova mjerila i po pitanju dugovječnosti i komfornog održavanja.

Područje primjene:
Prozori koji se otvaraju oko vertikalne osovine, oko vertikalne osovine, oko horizontalne osovine, kombinovani prozori, vrata na sporednim ulazima, harmonika vrata ili PSK vrata.

Tehnički podaci: 
U = 1,3 W/m2K, zvučna izolacija do 47dB, sprječavanje nasilnog otvaranja do WK2.

 

 

 

Atraktivni zaobljeni profil 3D sa 76mm konstruktivnom dubinom nije samo optički privlačan na svakom obliku prozora, nego i otvara prostor jednom od najvažnijih faktora za osjećaj ugodnosti - prirodnom dnevnom svjetlu. Opremljen trostrukim dihtungom ovaj profilni sistem pruža toplotnu izolaciju, zvučnu izolaciju i sigurnost protiv nasilnog otvaranja na najvišem nivou.

Područja primjene:
Prozori koji se otvaraju oko vertikalne osovine, oko horizontalne osovine, kombinovani prozori, vrata na sporednim ulazima ili PSK vrata.

Tehnički podaci:
U = 1,3 W/m2K, zvučna izolacija do 46dB, sprečavanje nasilnog otvaranja do Wk2